EnglishItalianRomanian

FAQS

Ce produce Benati?

Usi interioare

Usi interioare din lemn realizate in 6 Serii distincte diferentiate de tipul de material, design si solutii tehnice de toc.

Usi exterior

Usi exterior din lemn masiv executate in rame si tablii. Design-ul poate fi ales din modelele propuse de noi fie realizat impreuna cu arhitectii.

Ferestrele din lemn stratificat

Ferestrele din lemn stratificat cu geam termopan se realizeaza din esente de stejar, meranti sau rasinos cu finisare si grija speciala pentru detalii.

Case din lemn 

Unde gasesc informatii tehnice?

Informatiile tehnice despre toate produsele Benati se regasesc in Catalogul Benati cat si in sectiunea speciala de pe site ( Specificatii tehnice ) sau se pot afla formuland o cerere pe vanzari@benati.ro sau contactand :

 

mail – vanzari@benati.ro

021.212 11 48 – fax

021. 212 11 49 – telefon

mobil 

0746 209 533 / 530 / 531

Exista o politica de retur?

Din pacate, avand in vedere caracterul de unicitate pe care il au usile executate “pe comanda” Benati nu poate oferi retur la produsele comandate.

Alegerea materialelor trebuie sa se faca foarte atent deoarece usile se vor realiza pe dimensiunile, deschiderile, finisajele si vitrajele pe care le-ati ales , adica UNICE.

FOARTE IMPORTANT ! Atat modelele ( vitrajele ), cat si finisajele ( culorile, nuantele ) SE ALEG DIRECT IN SHOW-ROOM. Culorile si tonalitatile din catalog sau de pe site-ul www.benati.ro sunt INDICATIVE si pot fi diferite fata de finisajele reale prezentate in show-room. Alegerea finisajului se face NUMAI in show-room si nu pe site sau din catalog.

De unde pot cumpara produse Benati?

Bucuresti – Benati 

SHOW-ROOM str. Reinvierii nr.3 , sector 2 ( vis-a-vis OMV Lizeanu ) – cladirea EUROPA PRIMEX

Betesti – Harghita

loc. Cristuru Secuiesc, sat Betesti nr.10, jud. Harghita

Brasov

Cine monteaza usile Benati? Mi le pot monta singur?

Usile de interior Benati se pot monta si de catre o persoana fara pregatire de specialitate in sistem Do It Yourself deoarece elementele componente ale usii sunt pregatite pentru punere in opera dar noi, Benati recomandam montarea cu montatori profesionisti .

Recomandarea pentru montajele executate in Bucuresti si zonele limitrofe este firma de montaj DAMOB TEAM SRL. Contact : Alexandru NECULA, email alex.necula29@yahoo.com, tel. 0766 968 478.

Manipularea produselor se face cu atentie sporita, pentru a se evita deteriorarea fetelor si muchiilor produsului . Depozitarea produselor se face in pozitie orizontala ,  in spatii inchise , cu temperatura si umiditate constante , cu grija deosebita pentru pastrarea planeitatii produsului. Trebuie evitate variatiile accidentale, bruste ale temperaturii si umiditatii ambientale .

Montajul produsului trebuie sa asigure verticalitatea si ortogonalitatea tocului si se realizeaza prin sustinerea tocului in pene din lemn , fixarea si etansarea cu spuma poliuretanica . Distantele dintre golul constructiv si tocul propriu-zis trebuie sa fie intre 5 si 30mm. Un montaj finalizat corect, in urma unei pozitionari corecte, va avea ca rezultat inchiderea corecta si completa a foii de usa pe toc ( contact pe toate laturile tocului ) . Odata facute aceste reglaje, veti putea fixa definitiv tocul in pozitia dorita, cu ajutorul spumei poliuretanice . Montajul se va face numai dupa acomodarea produsului in noul mediu ambiant, pentru a se evita eventualele deformari sau deteriorari .

Curatirea suprafetelor se face folosind o laveta din bumbac, fara aspteritati, cu care se vor aplica produse specifice pentru intretinerea suprafetelor din material lemnos ( ceara, spray siliconic etc. )

Cum sunt garantate produsele?

Garantia tuturor produselor BENATI este de 24 de luni de la primirea produsului si facturarea acestuia, cu respectarea urmatoareleor indicatii :

Durabilitatea medie a usilor este de 15 ani .

Instructiuni de depozitare, montaj, intretinere

Manipularea produselor se face cu atentie sporita, pentru a se evita deteriorarea fetelor si muchiilor produsului . Depozitarea produselor se face in pozitie orizontala ,  in spatii inchise , cu temperatura si umiditate constante , cu grija deosebita pentru pastrarea planeitatii produsului. Trebuie evitate variatiile accidentale, bruste ale temperaturii si umiditatii ambientale . Montajul produsului trebuie sa asigure verticalitatea si ortogonalitatea tocului si se realizeaza conform instructiunilor de montaj continute in interiorul ambalajului . Un montaj finalizat corect, in urma unei pozitionari corecte, va avea ca rezultat inchiderea corecta si completa a foii de usa pe toc ( contact pe toate laturile tocului ) . Odata facute aceste reglaje, veti putea fixa definitiv tocul in pozitia dorita, cu ajutorul spumei poliuretanice . Curatirea suprafetelor se face folosind o laveta din bumbac, fara aspteritati, cu care se vor aplica produse specifice pentru intretinerea suprafetelor din material lemnos ( ceara, spray siliconic etc. )

Recomandam montarea numai cu montatori profesionisti . 

A se evita contactul direct cu apa sau umiditate in exces (  umidit. Max. 65%, temp. Intre -5 si 35C ) . Nota. La usile pregatite pentru vopsit sau cele in rame si tablii de rasinos, garantia se acorda numai daca acestea au fost finisate ( vopsite, lacuite ) inainte de punerea in opera ( montare ) .detaliu toc reglabil semirotund cu pervazuri (Copy)

ATENTIE !!! Nerespectarea indicatiilor precizate mai sus exonereaza firma SC BENATI SRL de orice raspundere .

Garantia se acorda de Vanzator, iar in cazul lipsei de conformitate si a defectiunilor de fabricatie, in conformitate cu Art. 9 din „Legea 449 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora”, aceasta se acorda de catre producator.

Cum va pot contacta si cum pot comanda?

Comenzile se preiau in show-room-ul Benati din str. Reinvierii nr.3, sector 2 Bucuresti.  Regasiti harta in sectiunea CONTACT .

mail – vanzari@benati.ro

021.212 11 48 – fax

021. 212 11 49 – telefon

mobil 

0746 209 533 / 530 / 531

Detaliile tehnice sunt prezentate in amanunt de catre reprezentantii de vanzari prezenti in show-room.

FOARTE IMPORTANT ! Atat modelele ( vitrajele ), cat si finisajele ( culorile, nuantele ) SE ALEG DIRECT IN SHOW-ROOM.

Culorile si tonalitatile din catalog sau de pe site-ul www.benati.ro sunt INDICATIVE si pot fi diferite fata de finisajele reale prezentate in show-room. Alegerea finisajului se face NUMAI in show-room.

Prin firma colaboratoare www.damob.ro , partea de montaj ( instalare ) este externalizata pentru operatiunile de instalare usi si ferestre in Bucuresti si zone limitrofe.

Dupa procedura noastra , sunt 2 companii distincte ce se ocupa de preluarea, executia si montajul usilorDumneavoastra .

Producator BENATI srl si Montator DAMOB Team SRL. Cele doua companii insa au responsabilitate comuna de a va  oferi servicii si produse la cea mai inalta calitate si promptitudine .

Cand sunt perioade pentru oferte/promotii?

Benati organizeaza periodic promotii afisate pe site-ul www.benati.ro .

Cum platesc?

Dupa edificarea datelor de comanda respectiv :

material – USI INTERIOR / USI EXTERIOR / FERESTRE LEMN

Serie / Esenta / model

tip toc / profil

si confirmarea acesteia de catre clientul final .

1. se plateste avans minim 50% din valoarea totala a comenzii cu TVA-ul aferent.

2. diferenta de 50% din valoarea totala a comenzii cu TVA-ul aferent se achita INAINTEA livrarii marfii catre client .

Marfa nu se descarca din mijloacele de transport decat daca s-a facut dovada platii integrale a materialelor comandate.

Costurile pentru montaj ( instalare ) se achita direct firmei de montaj si constituie negociere separata iar plata se face dupa finalizarea operatiunilor de montaj .

Cum urmaresc evolutia comenzii?

Comenzile se preiau in show-room-ul Benati din str. Reinvierii nr.3, sector 2 Bucuresti.

Detaliile tehnice sunt prezentate in amanunt de catre reprezentantii de vanzari prezenti in show-room.  Urmarirea evolutiei comenzii in curs se face prin contactarea reprezentantului de vanzari care a preluat comanda sau :

mail – vanzari@benati.ro

021.212 11 48 – fax

021. 212 11 49 – telefon

mobil 

0746 209 533 / 530 / 531

FOARTE IMPORTANT ! Atat modelele ( vitrajele ), cat si finisajele ( culorile, nuantele ) SE ALEG DIRECT IN SHOW-ROOM. Culorile si tonalitatile din catalog sau de pe site-ul www.benati.ro sunt INDICATIVE si pot fi diferite fata de finisajele reale prezentate in show-room. Alegerea finisajului se face NUMAI in show-room.

Prin firma colaboratoare, partea de montaj ( instalare ) este externalizata pentru operatiunile de instalare usi si ferestre in Bucuresti si zone limitrofe.

Dupa procedura noastra , sunt 2 companii distincte ce se ocupa de preluarea, executia si montajul usilorDumneavoastra .

Producator BENATI srl si Montator DAMOB Team. Cele doua companii insa au responsabilitate comuna de a va  oferi servicii si produse la cea mai inalta calitate si promptitudine .

Pasii recomandati a fi de urmat in comandarea produselor  sunt :
– oferta Benati cf informatiilor provenite direct de la client ( BENATI )
– masuratori in santier ( DAMOB )
– oferta finala si comanda ( BENATI )
– avans cf contract ( BENATI )
– organizare  livrare marfa din fabrica Harghita  ( BENATI )
– plata diferentei cf contract ( BENATI )
– preluare marfa si transport la adresa client Bucuresti ( DAMOB )
– montaj ( DAMOB )
– plata serviciilor de montaj ( DAMOB )

Cum se intretin ferestrele si usile din lemn stratificat dupa achizitie?

Executia cu lacuri si baituri de calitate asigura protejarea profilului de lemn stratificat impotriva deteriorarii .

Protectia este antifungicida, UV, si hidro.

Totusi , pentru o protectie sporita si pentru mentenanta in cele mai bune conditii atat a ferestrelor cat si a usilor de exterior Benati va propune achizitionarea kit-ului de intretinere  ADLER PFLEGESET Plus.

Acesta reuseste sa susținerea sistemului de lac final pe ferestre si usi  din lemn bazat pe agenti de  curățare și substanțe selectate pentru intretinere.

Aplicarea o singura data pe an a substantelor asigura protectia suficienta .  In timp apar  fisuri micro-fine si deschiderea usoara a porilor de film lac , iar efectul substantelor este de inchidere si protejare .  Produce un efect de suprafață semi-lucioasă.

Pentru a rezolva deteriorarea extrema a finisajului existent ca efect al grindinei sau lovituri etc. ,kit-ul ADLER PFLEGESET Plus  nu este potrivit, in acest caz sunt necesare operatiuni mai complicate de refinisare.

Caracteristici speciale

adler

ADLER Top-Cleaner 51696

Curata/ dizolva murdărie, proprietati excelente de degresare.

ADLER Top Finish 51697

Închide fisuri micro-fine si porii filmului de lac , prelungind astfel intervalele de renovare.

Rezultate în suprafețe semi-lucios, care sunt ușor de vopsit.

Powered by themekiller.com